WashBar voor Mok (Paard)

paardHH

Mok

Mok is een verzamelnaam voor aandoeningen in de kootholte bij het paard. In de meeste gevallen wordt Mok veroorzaakt door vuil en vocht waaruit een bacteriële infectie ontstaat.

Symptomen Mok

  • Korsten en/of kloven in de kootholten
  • Rode kootholten
  • Schilferige kootholten
  • Vochtig eczeem in de kootholten
  • Verdikking van de huid
  • Jeuk & pijn (uiting: schuren van de benen of voortdurend stampen)
  • Dik onderbeen
  • Kreupel
  • Koorts

1 of meerdere van deze symptomen kunnen duiden op Mok.Vaak begint Mok met een rode en ontstoken huid waarin horizontale kloofjes en korstjes ontstaan.

Afbeeldingsresultaat voor mudfever

De Mok begnt vaak met een klein plekje maar kan wanneer deze niet tijdig behandeld wordt de hele klootholte, klootgewricht en de pijp aantasten. Wanneer Mok niet tijdig wordt behandeld kan uiteindelijk de kootholte verdikken en gaan de kootharen rechtop staan. In dat geval spreek men van een borstel- of egelvoet.

Oorzaak Mok

In de meeste gevallen is de oorzaak van Mok dat het paard teveel vocht en vuil te verduren krijgt (natte weide of stal). Ook schurftmijtinfecties, diaree, overgevoeligheid, verminderde weerstand, teveel of te grondig wassen, insectenbeten en zonnebrand.

Behandeling van Mok

Mok kan zeer hardnekkig zijn en geneest langzaam. De behandeling vergt daarom een serieuze aanpak. Onbehandeld kan Mok bloedvergiftiging veroorzaken, alertheid is dus geboden. Maak de voet met mok goed schoon. Hierbij kan je gebruik maken van de WashBar Paard & hond zeep. Behandelen met de WashBar is 100% natuurlijk. Geen chemicaliën , sulfaten of andere narigheden, enkel de beste, onbespoten ingrediënten uit de natuur van New Zeeland.  Bij paarden met veel behang kan deze eerst bijgeknipt of geschoren worden. Breng vervolgens een goede mokzalf aan op de mok en zorg dat het paard droog en schoon gehuisvest wordt.

Afbeeldingsresultaat voor mudfever washbar

Preventie Mok

Voorkomen is beter dan genezen. Mok kan een complexe aandoening zijn, preventie is daarom altijd aan te raden. Controleer elke dag de benen van je paard op korstjes en wondjes zodat je snel kan ingrijpen wanneer je paard toch Mok oploopt. Zorg altijd voor een droge stal en laat je paard nooit in een drassige weide staan

Schakel bij ernstige mok en bij twijfel altijd een dierenarts in!

WashBar bij jou in de buurt?

Is WashBar nog niet in jou favoriete winkel te koop? Neem gerust contact met ons op, wij komen graag graag in contact met jou favoriete winkel om de WashBar daar aan te kunnen bieden.

 

2 reacties op “WashBar voor Mok (Paard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van washbar-benelux.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 245 reviews.