Vlooien zijn stiekem. Ze springen alleen op je hond om te eten en om eieren te leggen. Voor elke vlo die je op je hond vindt, zijn er nog tientallen meer die zich in je huis, in de auto, in de kennel en op elke andere plek waar je hond rondhangt, hebben teruggetrokken. Dit betekent dat de omgeving moet omgaan met meer vlooien dan uw huisdier.

De waarheid over vlooien

Vlooien voeden zich met bloed van honden en katten en zullen ook mensen bijten. Ze kunnen een aantal maanden zonder voedsel leven, maar de vrouwen moeten zich voeden met bloed voordat ze eieren kunnen produceren. De totale levensduur van een vlo bedraagt ​​ongeveer drie maanden, maar overwinterende vlooienpoppen kunnen een heel jaar in uw tapijt of tussen vloerdelen slapen.
Een vlo kent vier ontwikkelingsstadia: ei, larve, pop en volwassen.
Zodra ze bij je huisdier zijn, heeft de vrouwelijke vlo eten (bloed van jou huisdier), legt ze eieren en dan springt ze er weer af. Dit is waar de evolutie echt slim is – de eieren zijn ontworpen om gemakkelijk weg te rollen, waardoor ze zichzelf verspreiden. Plaatsen waar uw hond slaapt en rondhangt, kunnen zwaar worden besmet.
Het is belangrijk om vlooien te bestrijden in alle levensfasen. Dit betekent het doden van de volwassenen, het wegwerken van de eieren en het voorkomen dat de larven en poppen uit het ei uitkomen. Allemaal geweldig in theorie …
Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om vlooien te bestrijden zonder naar chemicaliën te grijpen. Voor de beste resultaten moet u een beetje tijd en moeite investeren. Maar het is het waard. Voor de gezondheid van uw hond, evenals voor u en uw gezin.

Hoe kan ik vlooien bestrijden zonder chemicaliën?

Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om vlooien te bestrijden zonder je toevlucht te hoeven nemen tot het gebruik van chemicaliën in en rond je huis. Voor de beste resultaten moet u een beetje tijd en moeite investeren. Maar het is het waard.
Als uw hond vlooien heeft, moet u eerst de vlooien van het dier verwijderen. Een goede wasbeurt met originele WashBar zeep voor honden, Paard & Hond zeep of een van onze Natuurlijke Shampoos zal dit eenvoudig voor je doen.
WashBar-zeep voor honden en natuurlijke shampoo zijn ook veilig voor katten.
Zodra uw hond vrij is van vlooien, kunt u WashBar 100% natuurlijk vlooienafweermiddel voor honden aanbrengen, wat helpt bij het creëren van een natuurlijk ‘krachtveld’ rond uw hond om de vlooien weg te houden.

Wat je misschien nog niet weet

Conventionele vlooien en tekenproducten worden aangebracht op een “plek” op de huid van het huisdier – meestal achter in hun nek. Het zijn vloeibare bestrijdingsmiddelen, moeten worden toegediend in de juiste dosis voor de grootte van uw hond en kunnen mogelijk een toxische belasting vormen voor het systeem van uw hond als u een overdosis neemt. Meer is in dit geval zeker niet beter.
In Amerika zijn in 2008 meer dan 44.000 reacties, variërend van lichte huidirritatie tot schuimen in de mond, toevallen en overlijden (600 sterfgevallen in 2008) geregistreerd. 
Onder professionals op het gebied van dierengezondheid bestaat bezorgdheid over de verkoop van producten voor de behandeling van vlooien in niet-gereguleerde winkels zoals supermarkten. Er zijn steeds meer huisdieren die reageren op de actieve stoffen in veel vrij te verkrijgen producten. Dierenartsen zien elk jaar een groeiend aantal huisdieren die ongunstige reacties hebben gehad op vlooienproducten waarbij eigenaren te veel producten hebben gebruikt voor de grootte van de hond of te snel opnieuw zijn toegepast na de eerste behandeling.
Vlooien passen zich aan de omgeving aan en kunnen immuun worden voor vlooienbeheersingsproducten, met name bij te veelvuldig gebruik of verkeerd doseren.

Kammen

Als uw kat of hond kortharig is, is regelmatig kammen met een fijne kam een ​​geweldige manier om vlooien te vangen. Het helpt ook om te controleren hoe succesvol uw vlooienbestrijdingsprogramma is.
Leg een handdoek op je schoot of waar je je huisdier kamt, dit verzamelt de vlooieneitjes die van je huisdier vallen als je kamt. Zorg ervoor dat je de handdoek voorzichtig oppakt, zodat je deze niet laat vallen waar ze later alsnog kunnen uitkomen. Plet elke vlo tussen je duimnagels (het is merkwaardig therapeutisch) of gooi ze in een kom met warm water.
Als je eenmaal voor je huisdier hebt gezorgd, moet je ook zorgen voor alle plaatsen waar je huisdieren graag rondhangen – hun beddengoed, kennel en zelfs het gazon! behandeld worden.

Binnen

 
Stofzuigen ! Dit is de minst giftige en meest effectieve manier om uw huis en huisdieren vlo vrij te houden. Stofzuig uw tapijten, vloeren, op en onder meubilair, hun kennel, de auto en overal waar uw huisdieren liggen.
Sprenkelen met zuiveringszout op het tapijt trekt het vocht eruit en elimineert de voedselbron voor de poppen van de vlo. Het werkt ook als een deodorant. Strooi het, laat het 10+ minuten staan ​​en zuig het dan op.
Voor ernstige infecties, overweeg dan om uw tapijten met stoom te laten reinigen – de hete stoom doodt alle stadia van vlooien. 
En voor uw huisdier – pas uw stofzuiger sterkte aan op een lage zuigkrachtinstelling voordat u het zachtjes op uw huisdier gebruikt. Niet alle huisdieren hebben een afkeer van stofzuigers, een van onze testhonden rent snel naar binnen als hij de stofzuiger hoort en hij is beledigd als we hem overslaan.

Wassen

Niet alleen uw huisdier, maar ook hun beddengoed minstens één keer per week (bij voorkeur in warm water >60 graden) wassen. Zorg ervoor dat vlooien en eieren niet van het ligbed vallen en op de plek van je hond waar het rondhangt.
Spray beddengoed en kennels met WashBar Fresh spray (of druppel wat WashBar vlooien druppels) ten minste eenmaal per week.
Een goede tip om te zien of er vlooien in uw tapijten zijn:
Plaats ‘s avonds een schaal op het tapijt gevuld met water en een paar druppels afwasmiddel. Plaats een lamp boven de schaal en laat deze ‘s nachts staan. De afwasvloeistof verzacht de waterspanning, dus wanneer de vlo in de richting van het licht springt, komen ze terecht in de vloeistof en zitten vast en zinken. Dit kan u helpen een indicatie te geven van waar u mee te maken hebt.

Buiten

 
Het gras maaien !
Vlooien zoeken vochtige koele plekken om eieren te leggen en honden willen graag luieren op het gazon. Houd het gazon kort gemaaid om te voorkomen dat vlooien zich nestelen. Maaien van uw gazon zorgt voor meer zonlicht en ontmoedigt vlooien om zich te vestigen.
Kennels moeten minstens één keer per week worden gestofzuigd en het beddengoed wordt gewassen. Bedruppel schoon beddengoed met WashBar 100% natuurlijk vlooienmiddel voor honden. Tussen de zuigbeurten door spray de kennel en beddengoed in met WashBar fresh spray- het zal helpen insecten af ​​te weren.
 

Dieet en lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging en een goed gezond dieet houden uw hond in topconditie. Vlooien lopen meer kans om een ​​zieke of minder actieve hond binnen te vallen. Als uw huisdier niet gezond is, is het belangrijk om nog waakzamer te zijn.
Het kan wat meer tijd in beslag nemen om vlooien te bestrijden zonder chemicaliën te gebruiken, maar het is de moeite waard te weten dat u geen gif in uw omgeving, uw huisdier of in de buurt van uw familie hebt gebruikt.