WashBar F.A.Q
WashBar voor katten

FAQ Honden

Kan ik WashBar producten voor puppys gebruiken?
Jazeker! Al onze producten zijn veilig te gebruiken op puppy’s en volwassen honden. Ondanks dat alle producten geschikt zijn voor puppys hebben we ook een extra zachte puppy shampoo ontwikkeld met Argan olie.
 
Het is echter het beste wassen van de hond uit te stellen tot ze minimaal vier weken oud zijn – zes tot acht weken is nog beter. Hoewel ze klein zijn, kunnen ze gemakkelijk afkoelen, omdat ze op jonge leeftijd nog moeite hebben met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Ze schoonhouden is echt de taak van mama – een puppy dat nog bij moeder is, wordt door het likken van de moeder voldoende schoongemaakt.
 
We weten echter ook dat puppy’s soms echte doerakken zijn en iets van viezigheid oplopen, of een vlooienplaag krijgen waardoor ze toch een bad nodig hebben.
 
Als je je puppy wast, zorg er dan voor dat je ze tijdens het baden warm houdt en schone, warme handdoeken hebt om ze daarna af te drogen. Onderkoeld raken kan de puppys erg ziek maken.
 
Als uw puppy oud genoeg is, is het een goed idee om ze te laten wennen aan baden, het zal u en uw hond ten goede komen, ongeacht het ras. Alle honden hebben hun hele leven af ​​en toe een bad nodig. baden is een stuk makkelijker als ze ervan genieten, of er tenminste aan gewend zijn.
Zet je hond in een badkuip, gootsteen of gebruik in de zomer een emmer, water en een slang. Het water moet warm maar niet heet zijn.
 
Begin met het volledig nat maken van de hond. De tuinslang direct op de hond richten is geen goed idee, de meeste honden houden er niet van om een ​​koude waterstraal op hun lijf te krijgen. Het gebruik van een kan/beker om water uit een emmer te halen is veel aangenamer voor de hond. Begin met het haar rond de nek en werk deze in met wat zeep of shampoo. We werken van het hoofd naar de staart (zeepring) om ervoor te zorgen dat vlooien er niet overheen springen en dat ze worden weggespoeld in plaats van op het hoofd van de hond te schuilen. Werk de rest van het lichaam af terwijl je verder gaat – als je zachtaardig bent en met de hond en er een feestje van maakt wordt het een plezierige ervaring. Werk langzaam je weg over het hele lichaam en vergeet de benen niet.
 
Laat het schuim inwerken ​​terwijl u zachtjes het gezicht en de oren wast met een doek – een handdoek is ideaal. Maak de doek goed nat en plaats een klein beetje zeep of shampoo op de doek en laat het schuimen. Voorzichting rondom de oogjes. Spoel grondig af door de doek nat te maken en herhaal dit totdat er geen sporen van schuim meer zichtbaar zijn.
 
Voeg nu meer warm water toe op het lichaam en masseer opnieuw zachtjes in en spoel daarna het schuim af.
 
Houd een handdoek of twee bij de hand om uw hond nadien af ​​te drogen. Voila – een mooie, reukloze hond.
Jazeker – in WashBar-producten is de Neemolie volkomen veilig.
 
Neemolie is zacht, niet-irriterend en helpt de huid te kalmeren, waar deze ook wordt aangebracht. Het wordt al duizenden jaren gebruikt door mensen en dieren van alle leeftijden om een ​​gezonde huid te ondersteunen.
 
Het gebruik van verdunde neem-olieproducten (inclusief op zepen en zeep gebaseerde zeepjes en shampoos) op huisdieren wordt als veilig beschouwd. Experts stellen voor om pure neem-olie te vermijden tijdens de zwangerschap of borstvoeding voor zowel dieren als mensen. WashBar-producten bevatten verdunde niveaus van neem. Deze niveaus bieden therapeutische voordelen voor huid en vachten. Pure neemolie is plakkerig en bruin en ruikt onaangenaam, iets wat je toch niet zou willen op de hondenvacht
 
De kleine hoeveelheid neem en etherische oliën in onze zepen, shampoo en sprays zijn veilig voor alle honden, inclusief diegene die fokken of voeden. Het is ook veilig voor puppy’s.
 
Onze producten zijn allemaal ontworpen voor extern gebruik. Honden kunnen zichzelf likken nadat ze zijn gewassen, zijn ingespoten of vlooien werende druppels zijn aangebracht. De hoeveelheden in onze WashBar producten zijn te laag om problemen te veroorzaken.
 
In het onwaarschijnlijke geval dat uw huisdier reageert op een van onze producten, stop dan met het gebruik
Onze zepen zijn gemaakt met neemolie en essentiële oliën in een plantaardige zeepbasis. Ze zijn niet-toxisch, maar uw hond kan last hebben van buikpijn.
 
Door de jaren heen hebben we regelmatig telefoontjes van bezorgde honden- en paardenbezitters ontvangen, maar er is eigenlijk weinig om je zorgen over te maken, afgezien van de ergernis dat je een nieuwe zeep moet kopen.
We gebruiken alleen natuurlijke pure essentiële oliën (de hoogste kwaliteit) in al onze producten om hun geur te creëren. We doen dit omdat niet alleen de producten goed ruiken, maar ze hebben ook uitstekende gunstige eigenschappen die helpen bij het kalmeren, huidaandoeningen en de algehele gezondheid van uw huisdier.
 
Andere bedrijven met sterker geurende shampoos gebruiken een synthetische geur – vaak parfum gemoend, of essentie van een exotisch klinkende bloem of fruitnaam. Deze geuren bestaan ​​uit veel verschillende ingrediënten – meestal synthetische verbindingen afgeleid van aardoliebijproducten. De complexe brouwsels waaruit een typische geur bestaat, kunnen wel 10 tot 300 chemicaliën bevatten. Fabrikanten hoeven niet wettelijk de afzonderlijke ingrediënten op te noemen, omdat de “geur” ​​het ingrediënt is. Veel van deze ingrediënten zijn in verband gebracht met hormoonverstoring, voortplanting problemen, sperma schade, schildklierziekte, allergische huidreacties zoals contact- dermatitis, hoofdpijn, astma, misselijkheid en vele zijn bekende kankerverwekkende stoffen.
 
Een van de redenen waarom kunstmatige geuren zo sterk ruiken, is dat ze alcohol bevatten die de geur verspreidt. Het grootste probleem met het gebruik van alcohol is dat het ook een penetratieverbeteraar is waardoor “vervelende” ingrediënten de subcutane dermale (huid) lagen kunnen doordringen. Niet wenselijk wanneer sommige van de synthetische ingrediënten potentieel kankerverwekkend zijn.
 
Zeep is een van de meest efficiënte manieren om bijna alles te reinigen vanwege de samenstelling van zeepmoleculen. Zeepmoleculen zijn amfifiel. Eén uiteinde van het molecuul stoot water af en het andere uiteinde trekt vuil aan. De moleculen binden zich aan vuildeeltjes en worden gemakkelijk uitgewassen.
 
Als de vacht van uw hond droog aanvoelt na het wassen, raden wij u ten zeerste aan om slechts één keer te wassen. Een wasbeurt met onze zeep moet voldoende zijn om de meeste honden schoon te maken – een tweede wasbeurt is niet nodig en kan de natuurlijke olie strippen. Het veroorzaakt geen huidproblemen, maar het kan de vacht een beetje droog maken.
 
 

FAQ Katten

Kan ik mijn kat of kitten wassen met de WashBar producten?
Ons assortiment shampoos en zeepproducten is veilig voor gebruik bij katten. In feite krijgen verschillende katten van het WashBar-team regelmatig een WashBar-bad. We raden de originele WashBar-zeep voor honden aan, maar we weten ook dat de paard & hond zeep door een succesvolle Perzische fokker wordt gebruikt voor haar showwinnaars.
 
Bij kittens is het meestal het beste om te wachten tot ze 8-12 weken zijn alvorens ze te wassen. Als je je kitten wast, is het van essentieel belang dat je hem meteen grondig droogt, omdat verkoudheid fataal kan zijn voor jongere kittens.
 
Onze vlooiendruppels bevatten etherische oliën en zijn daarom niet geschikt voor katten,
We raden onze vlooien druppels niet aan voor gebruik op katten, het is speciaal ontwikkeld voor honden. Er wordt aangenomen dat sommige essentiële oliën zich als toxinen in de nieren kunnen ophopen, en hoewel we geen specifieke klinische onderzoeken hebben gevonden om dit te ondersteunen of te weerleggen, nemen we een conservatieve benadering en onderschrijven we niet het gebruik van dit product op katten.
 
Als uw kat vlooien heeft en u wilt het probleem aanpakken met behulp van een chemisch-vrije aanpak, dan is een vlooienkam een eerste goede keuze. Kam je kat minstens dagelijks op een witte of lichtgekleurde handdoek zodat je kunt zien wat er van komt. Laat de eventuele vlooien en eitjes daarna in een kom met zeepwater vallen en spoel het door het toilet. En zelfs als je geen vlooien of vlooienresten meer ziet op je kat, is het een goed idee om elke dag te blijven kammen tot je zeker weet dat hun omgeving volledig vrij is van vlooien.
 
Je kat wassen met Originele WashBar zeep of WashBar fresh Shampoo.
De washBar spray is ideaal voor extra ondersteuning bij vlooienwering bij de kat.
 
Jules Smith, de oprichter van WashBar had een oudere kat met nierfalen, hij kan niet omgaan met vlooienbehandelingen. Ik kam hem 2 of 3 keer per week in de zomer en dompel de kam onder in zeer warm water met een goede sheut van de WashBar Fresh spray erin. Ik spuit het ook overal waar hij ligt en op elk tapijt. 
 
Onze oude marketingmanager had een Cornish Rex die zeer allergisch was voor vlooienbehandelingen – de dierenarts dacht dat ze kattengriep had, haar reactie was zo ernstig. Ze waste haar kat met de originele WashBar zeep voor honden (ongeveer één keer per maand in de winter en vaker in de zomer), het is perfect voor katten die het niet erg vinden om te worden gewassen. Tussen de baden door gebruikte ik de WashBar Fresh Spray op de kat en alle gebieden waar de kat had gelegen.