Onze missie

We houden van dingen zoals de natuur ze heeft gemaakt. U zult dus geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) vinden in onze producten.
 
Hoewel sommige van onze ingrediënten moeilijk uit te spreken zijn, houden we ons aan het naamgevingssysteem INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) en gebruiken we de officiële ingrediënten namen. Hoewel sommige ingrediënten namen niet altijd zo natuurlijk klinken, zijn ze dat wel. We gebruiken de juiste technische benaming zodat u precies weet wat u op uw huisdier aanbrengt.

Meer dan alleen ingrediënten

We gebruiken alleen de beste ingrediënten uit de natuur en mengen ze op een manier zodat ze het meeste voordeel heeft. De rest laten we over aan de natuur.
 
Het is niet genoeg om producten met geweldige ingrediënten te maken; het gaat erom te begrijpen waar die grondstoffen vandaan komen. Veel (en we bedoelen VEEL) van onze inspanning, tijd en onderzoek is gegaan naar het vinden van de allerbeste ingrediënten voor onze producten.
 
Al onze ingrediënten zijn ethisch (bv, eerlijke prijzen voor iedereen in de keten), natuurlijk en kunnen worden terug herleid naar de bron. Hoewel we de allerbeste ingrediënten hebben gekozen die we kunnen vinden, denken we niet: dat “vakje is aangevinkt, klus geklaard”. We zijn altijd op zoek naar nog meer effectieve, natuurlijke ingrediënten en oplossingen. Onze allernieuwste zeep, de WashBar Gentle bar heeft bijvoorbeeld geen palmolie meer. En hoewel de palmolie in onze andere zepen duurzaam gewonnen palmolie is kijken we graag verder om onze producten nog ecologischer te maken.

Vergaren van goedheid

We werken samen met telers & importeurs met dezelfde kernwaarden als WashBar. Ze begrijpen het belang van het beschermen van het milieu, het kweken van de best mogelijke kwaliteit ingrediënten en het niet gebruiken van chemicaliën in het proces.
 
Onze telers zijn ofwel biologisch gecertificeerd ofwel kweken ze zonder gebruik van chemicaliën. Ze laten hun planten achter om te doen wat ze altijd al gedaan hebben – het vergaren van goedheid.
 
accessoires die worden aangeboden via WashBar-Benelux worden getoetst op dezelfde kernwaarden. 

Net als u willen we alleen het beste voor onszelf en onze dieren

Ons assortiment bestaat uit natuurlijke producten uit Nieuw-Zeeland. Verzorgend voor de huid en vacht van honden, paarden, cavia’s, konijnen en tal van andere huisdieren. Ons assortiment zit vol met goede natuurlijke ingrediënten en helpt jeuk te bestrijden, schrikt ongedierte zoals vlooien en teken af; vecht tegen schimmelinfecties;  maakt witte vacht witter en laat een showkwaliteit vacht verschijnen. Dit allemaal 100 % natuurlijk (natuurlijk)!
De natuur is een krachtige bron en heeft al de beste ingrediënten gemaakt, zodat je geen synthetische narigheden zult vinden zoals parabenen, sulfaten, synthetische geuren of kleuren in ons assortiment. Onze ingrediënten zijn onbespoten of organisch en al onze producten zijn diervriendelijk.
Duurzaam en ethisch zijn niet alleen trendy termen bij WashBar, voor ons zijn ze een manier van leven.

het verhaal van Washbar

WashBar begon toen onze oprichter, Jules Smith, werd gevraagd om een ​​stuk zeep te maken om de hond van een vriend te helpen met huidallergieën. Toen Jules zich realiseerde wat een verschil die eerste zeep maakte voor Millie en haar eigenaar, onderzocht ze wie ze nog meer kon helpen. Ze vond heel veel producten gemaakt met vervelende chemicaliën en synthetische geuren en een gebrek aan echt natuurlijke producten voor honden en paarden. De behoefte was enorm, dus WashBar werd geboren.
Vanaf die dag is het bedrijf gegroeid. We zijn nu te vinden in winkels in heel Nieuw-Zeeland, Zweden, de Belenux en ook in een groeiende wereldmarkt.
Van een enkel stuk zeep heeft WashBar nu een reeks producten, allemaal onderzocht en ontwikkeld in eigen huis en vervaardigd in de nieuwste faciliteiten in Nieuw-Zeeland. Naast ons huidige assortiment, hebben we verschillende baanbrekende producten in ontwikkeling.
Zoals altijd blijft niets hetzelfde, en in 2018 ging het bedrijf officieel van eigenaar naar Andy en Lou Knight die, met de zegen van Jules, belast zijn met het naar een hoger niveau tillen van het bedrijf. Er zijn meer spannende tijden in petto voor dit kleine en gepassioneerde bedrijf!
“De sleutel tot alles is het simpel maar effectief houden – ingrediënten die al door de natuur zijn gemaakt en op een manier mengen die het beste werkt voor huisdieren.”

WASHBAR-BENELUX

Marlies chelsey

Marlies Seuntiens
WashBar-Benelux distribiteur

Marlies , eigenaar van de webshop ibizabully was bij de start van haar webshop op zoek naar een goed verzorgingsproduct voor bulldogs. Deze honden ervaren meer dan gemiddeld huid en vachtproblemen. Na een lange zoektocht heeft Marlies de producten van WashBar gevonden en opgenomen in de webshop.

De filosofie van WashBar past uitstekend bij ons en al snel waren wij van mening dat de producten van WashBar niet voorbehouden mogen worden voor de bulldog, er zijn immers veel meer dieren die baat kunnen hebben bij deze producten. Toen de mogelijkheid zich aandeed om WashBar binnen de Benelux op de kaart te zetten heeft ze deze dan ook met beide handen aangegrepen.